Info: +38757 447-101
Pratite nas:

Mreže

Usluge umrežavanja računara

 • CONTROL POINT servis
  Usluge servisiranja računara i komponenti.

Umrežavanje

Razvoj računara i programa, a u isto vrijeme sve složeniji zahtjevi od strane krajnjih korisnika računarskih tehnologija, uslovili su pojavu velikog broja različitih rješenja namjenjenih poslovnoj primjeni. Osnovni cilj ovih vrlo različitih rješenja je unaprjeđenje poslovanja. Prednosti računarskih mreža su: povećanje produktivnosti rada, razmjena dokumenata na brži, sigurniji i jednostavniji način, lakša komunikacija na nivou firme, mogućnost čuvanja svih važnih informacija na jednom mjestu, tako da su one bolje organizovane i po potrebi dostupne svim računarima u mreži, centralizovana štampa svih vrsta dokumenata, pristup Internetu i upotreba elektronske pošte sa svih računara u mreži.

Šta je to najbitnije što možete očekivati od nas iz ove oblasti?

 • Umrežavanje računara u kući ili kancelariji sa podešavanjem djeljivih resursa (dokumenta, štampači, internet) - Instalacija LAN ( žičanih ) i WLAN ( bežičnih ) kućnih i poslovnih mreža
 • Antivirusna zaštita računara u mreži
 • Dodavanje novih računara i korisnika na postojeću računarsku mrežu
 • Povezivanje udaljenih lokacija
 • Firewall rješenja i mrežne sigurnosti

Najčešće su računari umreženi tako da čine klijent/server arhitekturu. Umreženi računar koji služi za obezbjeđivanje resursa (ostalim računarima mreže) naziva se server. Umreženi računar koji koristi te resurse naziva se klijent ili radna stanica. Server je obično poseban, vrlo snažan računar. Glavna razlika između servera i pojedinačnih računara čini softver koji se koristi. Koliko god da je server snažan, potreban mu je operativni sistem koji iskorišćava njegove resurse. Serverima su potrebne posebne serverske aplikacije da bi svoje usluge mogli ponuditi na mreži. Radne stanice, odnosno klijenti, su obično jeftiniji i slabiji PC računari. Male mreže, s relativno malim brojem korisnika, mogu se realizovati kao mreže ravnopravnih računara (engl. peer--to-peer network). U takvoj mreži, svaki PC računar dijeli svoje resurse sa ostalima.

 

Žašto izabrati nas

Posvećenost

Control Point je firma koja od početka svog poslovanja teži iskrenoj i korektnoj realizaciji projekata u svim oblastima. Naš osnovni cilj je proširenje, a odatle i kreće naša posvećenost svim sferama i relizacijama naših projekata.

Konkretno u usluzi mreža, naša firma stavlja poseban akcenat na brzu, efikasnu i sugurnu realizaciju. Svaka ozbiljnija firma ili okruženje mora imati stabilnu i sigurnu mrežu, čime će dosta lakše ubrzati i ravnomjerno raspodjeliti efektivnost svojih usluga.

Sigurnost

Mrežni sistemi nikada prije nisu bili toliko ranjivi kao danas - broj mogućih prijetnji se konstantno povećava, a organizacije uglavnom imaju na raspolaganju ograničen broj resursa sa kojima se mogu zaštititi, ali ne brinite, bezbjednost vaših podataka u mreži je u rukama iskusnih stručnjaka iz CONTROL POINT-a.

Realizacija

Zadovoljstvo naših klijenata je na prvom mjestu. Trudimo se najviše što možemo, i više od toga, da budemo aktuelni u svim sferama poslovanja, da bi naši klijenti uvijek mogli dobiti najbolji odnos cijene i kvaliteta, kako usluga tako i proizvoda.

Korak 1

Projektovanje računarskih mreža

Na osnovu Vaših potreba i zahtjeva naš tim stručnjaka će Vam ponuditi više konceptualnih rješenja za izgradnju računarske mreže koja odgovara vašem zahtjevu i u saradnji sa vama izabrati najbolje i najefikasnije rješenje.

Korak 2

Instalacija opreme

Instalacija aktivne i pasivne mrežne opreme i puštanje u rad mrežnih uređaja kao i cijelog sistema računarske mreže. Nakon izgradnje infrastrukture računarske mreže i testiranja pasivnih komponenti računarske mreže (strukturnog kabliranja) pristupa se instalaciji, povezivanju i konfigurisanju, kao i puštanju u stalnu eksploataciju instalisane mrežne opreme.

Korak 3

Testiranje aktivne i pasivne mrežne opreme

Usluge testiranja aktivne i pasivne mrežne opreme i njeno puštanje u rad obavlja stručni tim inženjera i tehničara u skladu sa najvišim, kako inostranim tako i domaćim standardima realizacije računarskih mreža.

Korak 4

Završno ispitivanje i test instaliranih mreža izvode visko stručni i iskusni inženjeri, sa najsavremenijim instrumentima i alatima za tu namjenu.

Posalji upit

optika

OOptičko vlakno je veoma tanka nit optičkog čistog materijala, po kojem lahko putuje svijetlost. Koristi se za prijenos vidljive svijetlosti kao i infracrvenih i ultraljubičastih talasa.

 

Optičko vlakno se sastoji od jezgre, po kojoj putuje svijetlost, sloj koji ograničava svijetlost na jezgru, te zaštitni sloj koji štiti vlakno od oštećenja. Širenje svijetlosti po vlaknu se temelji na osnovu pojave totalne refleksije, do koje dolazi na granici između jezgre sa višim i plašta sa nižim indexom prelamanja. Optička vlakna su u širokoj primjeni u telekomunikacijama, koja zamjenjuju bakarne žice. Njihova prednost je u znatno većoj količini podataka koji se mogu prenijeti po jednom vlaknu, sa manjim gubitcima i neosjetljivosti na elektromagnetne smetnje iz okoline.


Optički media konverter

Efikasnu primjenu optičkih infra struktura postižemo sa namjenskim mjernim instrumentima. Iz tog razloga naša kompanija je specijalizovana u tom području, tako da Vam nudimo mjerne instrumente za testiranje kvalitete optičkih mreža kao i savjetovanje..

Kada se usporede sa ranijim brzinama prijenosa podataka koje su iznosile 10 megabita po sekundi (Mbps), povećanja u brzini su značajna. Prijenosi podataka po ovim veličinama postižu se na različite načine, sa gigabitnim ethernet kablovima ili sa fiber-optičkim mrežnim kablovima. Svaka od metoda ima svoje prednosti, tako različiti tip kabela pogodniji za različite primjene.

 

Poslednje izmjene
kontaktirajte nas
 • Addresa: Cara Lazara bb. Sokolac 71350, RS BA
 • Tel: +38757 447-101
 • Email: info@controlpoint.ba
 • Ponedeljak - Petak: 9:00 - 17:00
  Subota - Nedelja:10:00 - 16:00, Ne radimo
Navigacija
 • Početna
 • Proizvodi
 • Servis i Usluge
 • Mreže i Sigurnost
 • O Nama
 • Kontakt
 • © 2016. «Cpoint Design».