Info: +38757 447-101
Pratite nas:

Wireless

Smart WIFI mreža

 • Control Point SMART WIFI
  Signal na snazi!

Smart WIFI

Sistem --SMART WIFI-- je osmišljen da riješi probleme korištenja wifi-ja u objektima gdje se nalaze veće skupine korisnika, tipa kafići, hoteli, restorani i slična mjesta.

Šta riješava SMART WIFI?

Omogućava 50 konektovanih korisnika i više u istom trenutku -Omogućava nesmetano korištenje internet radija u objektima gdje se pušta muzika preko internet-a - SMART setup router-a onemogućava korištenje interneta "trećim licima" (licima koji se ne nalaze u samom objektu)

SMART WIFI setup je urađen na MIKROTIK operativnom sistemu koji se koristi na MIKROTIK router- ima.U tekstu ispod su stavke koje router i sistem riješavaju...zajedno sa njima je napravljenja uporedba kako to rade SOHO routeri tj obični kućni routeri i ispod opcije koje nudi MIKROTIK ROUTER OS.

Šta je to najbitnije što nudi ova opcija?

 • Ograničenje "trećih" lica
 • Ograničenje broja korisnika na wireless karticama
 • Rezervisanje internet protoka za LAN mrežu
 • "Fer" ograničenje wireless klijenata
 • Odvaja "javni" (free wireless) dio mreže od poslovne mreže (LAN)
 • Izolacija wireless klijenata

Najčešće su računari umreženi tako da čine klijent/server arhitekturu. Umreženi računar koji služi za obezbeđivanje resursa (ostalim računarima mreže) naziva se server. Umreženi računar koji koristi te resurse naziva se klijent ili radna stanica. Server je obično poseban, vrlo snažan računar. Glavna razlika između servera i pojedinačnih računara čini softver koji se koristi. Koliko god da je server snažan, potreban mu je operativni sistem koji iskorišćava njegove resurse. Serverima su potrebne posebne serverske aplikacije da bi svoje usluge mogli ponuditi na mreži. Radne stanice, odnosno klijenti, su obično jeftiniji i slabiji PC računari. Male mreže, s relativno malim brojem korisnika, mogu se realizovati kao mreže ravnopravnih računara (engl. peer--to-peer network). U takvoj mreži, svaki PC računar deli svoje resurse sa ostalima.

 

Žašto izabrati nas

Posvećenost

Control Point je firma koja od početka svog poslovanja nageta na iskrenu i korektnu realizaciju projekata u svim oblastima. Naš osnovni cilj je proširenje, a odatle i kreće naša posvećenost svim sferama i relizacijama naših projekata.

Konkretno u uslugi mreža, naša firma pridodaje poseban akcenat na brzu,efikasnu i sugurnu realizaciju.Svaka ozbiljnija firma ili okruženje mora imati stabilnu i sigurnu mrežu, čime će dosta lakše ubrzati i ravnomjerno raspodjeliti efektivnost svojih usluga.

Sigurnost

Mrežni sistemi nikada pre nisu bili toliko ranjivi kao danas - broj mogućih pretnji se konstantno povećava, a organizacije uglavnom imaju na raspolaganju ograničen broj resursa sa kojima se mogu zaštititi, ali ne brinite.Bezbednost vaših podataka u mreži su u rukama iskusnih stručnjaka iz CONTROL POINT-a.

Realizacija

Zadovoljstvo naših klijenata je na prvom mjestu. Trudimo se najviše što možemo, i više od toga, da budemo aktuelni u svim sferama poslovanja, da bi naši klijenti uvijek mogli dobiti najbolji odnos cijene i kvaliteta, kako usluga tako i proizvoda.

Opširnije o prednostima Opcije smart wifi

Ograničenje "trećih" lica

1: U konbinaciji sa POS kasom,router sam periodicno mijenja šifru a POS kasa komunicira sa router-om i sifru ispisuje na računima, tako kada korisnik naruči npr piće, dobiće račun na kome piše trenutna šifra za wireless.Sa ovom opcijom wireless mogu koristiti samo korisnici koji su prisutni.

2:U objektima gdje ne postoji POS kasa je zamišljeno da kada se pojavi novi korisnik na routeru dobije određeno vrijeme korištenja interneta, npr 2 sata...router prati korisnika i posle ta 2 sata ga stavlja na blokadu sledeća npr 4 sata...ovo će u velikom mjeri poremetiti npr korištenje interneta komšijama, jer više će biti bez interneta nego sa njim.

3: Opcija koja se najviše koristi je da se odredi minimalan signal sa kojim se korisnik može konektovati, samim tim se ograniči da samo korisnici koji su u objektu i u neposrednoj njegovoj blizini mogu koristiti mrežu...svi ostali sa lošim signalima će biti diskonektovani!.


Ograničenje broja korisnika na wireless karticama

Obični routeri su većinom namjenjeni za kućnu upotrebu, tj da na njih može povezati par uređaja (npr 3-4 uređaja). Kada se na isti poveže 5 i više uređaja onda nastaje problem, tj uređaj se mora gasiti da bi ponovo proradio ili novi korisnici ne mogu da se povežu na mrežu i slični problemi...

MIKROTIK ROUTER OS (profesionalni):Određeni modeli Mikrotik Routera posjeduju wireless kartice koje imaju jaču snagu i bez problema mogu da "drže" i do 50 korisnika u istom trenutku bez ikakvih problema i sa mnogo jačom snagom nego neki od "kućnih"wireles routera!


Rezervisanje internet protoka za LAN mrežu

Kod običnih wireless router-a nije moguće ograničiti protok, tj klijenti povuku onoliko saobraćaja koliko ga je dostupno i dešava se npr ako se preko računara pušta muzika i kada ima previše korisnika na wifi-ju muzika počne da prekida i sjecka...

MIKROTIK ROUTER OS (profesionalni): *Sistem od cjelokupnog WAN protoka (internet protoka) odvaja i rezerviše određen dio koji je potreban za nesmetan rad LAN poslovne mreže i daje mu prioritet u odnosu na slobodnu wireless mrežu, što u prakis znači ako se desi opterećenje na konekciji, prioritet će imati poslovna mreža u odnosu na wireless korisnike tj radio nikada neće prekidati! (ako nije opterećen stream server što se zna često desiti kod domaćih radio stanica)


"Fer" ograničenje wireless klijenata

Obični router-i ne znaju da rade kontrolu protoka, tako da jedan klijent vrlo lako moze da iskoristi cjelokupan internet protok!...npr ako na fejzbuku otvori HD snimak ili youtube-u.

MIKROTIK ROUTER OS (profesionalni): Mikrotik OS sa pravilnim setup-om ima mogućnost da radi ograničenje svakog pojedinačnog korisnika, da svakom korisniku inicialno dopusti maksimalnu dogovorenu brzinu (da može da otvori brzo stranicu), i da ga nadgleda dali će pokušati da "povuče" neki veći protok koji može da optereti internet link (tipa torent, video , update, ili bilo koji drugi download sa interneta)...i da ga u tom slučaju ograniči i da mu da malu brzinu i tako "štiti" ostale korisnike koji npr koriste viber, facebook i sl....Poenta je da se omogući nesmetan rad svim korisnicima i onemogući da jedan klijent napravi problem (iskoristi sve resurse) kao što je opisano gore.


Odvajanhe LAN mreže i izolacija klijenata

MIKROTIK ROUTER sistemski odvaja fizički dvije mreže tj privatni dio mreže LAN (Dio mreže koja se koristi za posao) od javne WLAN mreže (Bezične mreže koja je dostupna svima)

Kod običnih wireless router-a svi klijenti (računari/telefoni) koji se nakače na bežicnu mrežu mogu da komuniciraju između sebe, samim tim neko zlonamjeran može sa svog računara kad je zakačen na mrežu da iskoristi to i da nanese neku štetu ostalim računarima/telefonima u mreži. MIKROTIK ROUTER OS (profesionalni): Router na WLAN kartici odvaja klijente i zabranjuje komunikaciju između njih, time štiti same klijente i smanjuje nepotreban saobraćaj na samoj kartici koja ima svoje ograničene resurse i često je usko grlo kod običnih routera.


Kontaktirajte nas

Brz i siguran wireless sa 100 i više korisnika?

Naručite odmah!

Poslednje izmjene
kontaktirajte nas
 • Addresa: Cara Lazara bb. Sokolac 71350, RS BA
 • Tel: +38757 447-101
 • Email: info@controlpoint.ba
 • Ponedeljak - Petak: 9:00 - 17:00
  Subota - Nedelja:10:00 - 16:00, Ne radimo
Navigacija
 • Početna
 • Proizvodi
 • Servis i Usluge
 • Mreže i Sigurnost
 • O Nama
 • Kontakt
 • © 2016. «Cpoint Design».